انواع چسب صنعتی : چسب به صورت روزمره در منازل، ادارات، صنایع چوب و کاغذ، مدارس، صنعت مبلمان و سایر صنایع برای استفاده‌های گوناگون به کار می‌رود. چسب‌ها به تنهایی قسمت اعظمی از پروسه تولید صنعتی را شامل می‌شوند. چسب‌های صنعتی کاربردهای متعددی در انواع صنایع دارند:

چسب کرپ
یک چسب تک جزئی بوده و بر پایه لاستیک‌های طبیعی تولید شده که زمان خشک شدن آن نیز سریع می‌باشد. به منظور چسباندن اقسام چرم‌های طبیعی، مصنوعی، لاستیک، اسفنج، پارچه و … در صنایع مختلف تزئینات داخلی اتومبیل، کفاشی و مبلمان طراحی شده است.

چسب کاشی خمیری
چسب کاشی خمیری انعطاف پذیر و همگن است که بعد از سفت شدن در مقابل سرما و گرما، رطوبت مستحکم بوده و چسبندگی لازم را حفظ نموده و استقامت گذشته خود را از دست نمی‌دهد.

چسب کاشی پودری
این مدل چسب بر پایه سیمان تهیه شده است که بسته به نوع پلیمری که در تولید آن استفاده شده، بعد از مخلوط شدن کامل با آب و خشک شدن آن، در مقابل آب به طور کامل نفوذ ناپذیر خواهد بود.

چسب همه کاره شفاف
یک چسب تک جزئی بوده و بر پایه رزین‌های پلی اورتان تهیه شده است. چسبی فوری با کاربری عمومی که در خانه، محل کار، مدرسه مختص فعالیت‌های دستی، مدل سازی و … به کار می‌رود و عمده‌ای از اجسام را با سرعت و دوام بالا به هم می‌چسباند. این نوع چسب به ویژه در چسباندن قطعات PVC مطلوب می‌باشد.


✔️ با این فرمول طلایی به تنهایی چسب همه کاره بسازید! ساخت چسب همه کاره در خانه


انواع چسب کاغذی

چسب کاغذی یکی از پرطرفدارترین و پر استفاده‌ترین انواع چسب‌ها به شمار می‌رود. انواع چسب‌ کاغذی به دلیل استفاده‌ی کاغذ به عنوان جزء اساسی در متریال آن‌ها، سبک بوده و قدرت چسبندگی بسیاری ندارند. به همین علت اغلب برای استفاده‌های موقتی به کار گرفته می‌شوند. چسب محصولات کاغذی در پاکت‌های نامه، به منظور مهر و موم نمودن پاکت‌های پستی استفاده دارد. به منظور چسباندن کاغذ به هم نیز از این نوع چسب‌ها استفاده می‌شود. به صورت کلی کاغذ پشت و صاف کاغذ کرپ عمده‌ترین کاربرد را در تولید این نوع چسب‌ها دارند.

این نوع چسب‌ها از تلفیق یک رویه کاغذی و چسب حاصل می‌شوند. کمتر کسی وجود دارد که انواع چسب‌ کاغذی را نشناسد، چرا که در زندگی روزمره می‌توان اثری از آن‌ها را مشاهده نمود. چسب کاغذی استفاده‌های وسیعی همچون بیمارستانی، هنری، دکوراسیون و … دارد.

عمده‌ی کاربرد چسب کاغذی در روزمره بسته‌بندی‌های گوناگون به طور مثال بسته‌بندی کارتن‌ها در زمان اسباب‌کشی یا برای اقسام فعالیت‌های هنری است. از استفاده‌های انواع چسب کاغذی می‌توان به کارکرد آن‌ها در حوزه هنری و نقاشی اشاره داشت. برای مثال نقاش‌ها جهت جدا نمودن نقاشی روی تخته شاسی، رنگ‌‌ها در نقاشی‌های هنری، ممانعت از توزیع رنگ بر روی سایر نقاط نقاشی، نگهداری کاغذ طراحی بر روی تخته شاسی و … از این گونه چسب‌ها استفاده می‌‌نمایند.

انواع چسب خودرو

در شرایطی که چسب‌ها اغلب در صنایع پیچ و مهره ابزاری جهت نگهداری قطعات در کنار یکدیگر هستند، چسب‌های صنعتی نیز نقش با اهمیتی را در صنایع مرتبط با خودرو ایفا می‌کنند. این نوع چسب‌ها را می‌توان در فوم خودرو مشاهده نمود. پیوست پارچه به صندلی‌هاو حفاظت اکریلیک در ماشین، نوعی چسب صنعتی می‌باشد.

به کارگیری چسب‌های صنعتی در قسمت‌های ویژه‌ای از یک وسیله نقلیه، قابلیت طراحی بی بدیل را بدون وجود سخت افزار غیرقابل مشاهده ایجاد می‌نماید.در حال حاضر طیف وسیعی از چسب‌ها برای تعمیر عمده‌ای از اجزای ماشین در دسترس هستند. پلاستیک، چوب، لاستیک، شیشه و فلزات گوناگون یک خودرو همگی از طریق چسب امکان تعمیر دارند. از چسب‌ها می‌توان به منظور ضد آب کردن اطراف پنجره‌ها استفاده نمود. علاوه بر این ترک‌های قطعات فلزی موجود در خودروها را می‌توان با یک نوع چسب بتونه ویژه ترمیم کرد.

انواع چسب خودرو در میان متخصصان این صنعت کاربرد بسیاری دارد. چرا که این گونه چسب‌ها این امکان را ایجاد می‌کنند که انواع گوناگون مواد به آسانی به یکدیگر متصل شوند (همچون متصل شدن فلز به کامپوزیت که جوشکاری در آن مطلوب نیست). مزیت دیگر به کارگیری چسب خودرو آن است که سخت شدن چسب‌ها در جذب ضربه‌ها و لرزش‌های اتومبیل کمک شایانی می‌کند.


✔️ پرطرفدارترین و پرفروش ترین چسب های بازار  : چسب برق جک اسمیت | چسب برق واندرسینا | چسب برق ایران چسب


انواع چسب مبلمان

صنعت مبلمان از دسته صنایعی می‌باشد که مقدار بسیاری از چسب به منظور تولید انواع مبلمان به کار می‌رود. چسب در صنعت مبلمان به منظور چسباندن پایه‌ها به میز، در صندلی‌ها جهت اتصال قطعات و اتصال بخش‌های پارچه‌ای به بدنه مورد استفاده قرار می‌گیرد. علاوه بر این گاهی مواقع چسب در پوشاک در طراحی روی لباس و تزئینات کلاه به کار گرفته می‌شود. از طریق چسب‌ها، محصول انتهایی با هزینه‌های کمتری تولید خواهد شد.

در حال حاضر از چسب‌های قوی و مرغوب جهت تولید مبلمان و چسباندن پایه‌های مبل بهره می‌برند تا بتواند وزن افراد و مبلمان را تحمل نماید. به همین علت انواع چسب مبلمان نقش مخصوصی را در کیفیت تولید مبلمان بر عهده دارد. از طریق چسب‌های مبلمان می‌توان کلیه قسمت‌های مبلمان از قبیل روکش‌های صنعتی، کلاف‌ها، فوم‌ها و دیگر اجزای مبلمان را به هم متصل نمود.

چسب مبلمان به طور ویژه در کارخانجات صنعتی تهیه می‌گردد و دارای مقاومت بسیار بالایی است. چسب چوب، فلزات، پلاستیک و … را می‌توان در چسباندن پایه‌های مبل نیز به کار برد. لازم به بیان است که این نوع چسب‌ها موقتی هستند و بعد از مدت زمانی دوباره پایه‌های مبل سست می‌شوند. به همین علت به منظور ترمیم دائمی و درست پایه‌های مبلمان مطلوب است از چسب‌های مختص مبلمان استفاده شود.

انواع چسب چوب

چسب یکی از اساسی‌ترین موارد در صنایع چوب است. ایجاد ساختار یکپارچه و محکم قطعات چوبی مانند درب و پنجره، مبلمان و اشیاء تزئینی فقط با میخ و پیچ قابل انجام نیست. در بعضی موارد فقط چسب به کار می‌رود و گاهی مواقع نیز تلفیقی از چسب و پیچ در کنار یکدیگر استفاده می‌شود.

در صنایع چوب و سرامیک از چسب استفاده می‌شود. برای طراحی شکل ظاهری چوب یا سرامیک، بایستی قطعات با یکدیگر ترکیب شوند تا محصول انتهایی حاصل گردد. چنانچه ترکیب چسب با چوب سخت شود، امکان دارد یکپارچگی چوب از دست برود. از این رو جایگزین آن چسب صنعتی بوده که جلوه‌ی چوب، را عاری از ترک و یا قطعات فلزی نامطلوب عرضه می‌کند.

این تنها چند نمونه از کاربردهای متنوع چسب چوب در کالاهای مصرفی می‌باشد. معمولاً به طور روزانه چسب صنعتی در مواردی همچون الکترونیک، نجاری، امور پستی و حمل و نقل به کار می‌رود. به علت تنوع زیاد و استفاده از صفحات مصنوعی در صنایع چوب، چسب‌های گوناگونی در این زمینه ایجاد شده‌اند.

چسب چوب انواع متنوعی دارد که با بررسی مزایا و معایب آن‌ها می‌توان از چسب چوب مطلوب استفاده نمود:

• چسب پلی وینیل استات (PVA)
• چسب پلی اورتان (PU)
• چسب سیانواکریلات
• چسب حیوانی
• چسب اپوکسی
• چسب مخصوص پرس گرم


✔️ بهترین چسب ها را از بهترین برندها بخرید! بهترین برندهای چسب برق ایرانی


چسب فوم

یونولیت یا فوم (پلاستوفوم، پلی استایرن انبساطی، آکاسیف) از دسته مواد حساس به محصولات نفتی است که تماس این فرآورده‌ها با آن باعث خوردگی بر روی یونولیت می‌شود. از این رو با توجه به اینکه اغلب چسب‌ها حاوی فرآروده‌های نفتی هستند، هر نوع چسبی با یونولیت سازگاری مورد نیاز را ندارد، بنابراین این ماده بایستی از چسب مختص به خود استفاده نماید. چسب فوم به منظور چسباندن فوم به آهن، چوب، آلومینیوم، اقسام ورق‌های گالوانیزه، فایبر گلاس، سیمان، گچ و فوم به فوم به کار می‌رود.

قدرت چسبندگی چسب فوم بالا بوده و زمان خشک شدن آن نیز سریع می‌باشد. به طور معمول در ساخت و طراحی دکور ماکت، تزئینات، تهیه کاردستی، کاربردهای ساختمانی و … مورد استفاده قرار می‌گیرد. چسب فوم هیچ نوع خوردگی را بر روی یونولیت ایجاد نمی‌کند و به آسانی قابل استفاده است.

از این رو این چسب افزون بر ورق یونولیتی می‌توان در چسباندن دیگر کالاهای یونولیتی از قبیل دیفیوزر یونولیتی، سقف کاذب یونولیتی، دانه برف یونولیتی، توپ یونولیتی، مات کیک یونولیتی، هواپیما و … قابل به کارگیری است. این چسب زرد رنگ و غلیظ بوده که زمان گیرایی آن نهایت ۳ دقیقه می‌باشد. چسب فوم در گالن‌های یک لیتری و چهار لیتری و ۱۷ لیتری قابل عرضه هستند.


قوی ترین و با کیفیت ترین چسب هایی که می توانید پیدا کنید : چسب برق اوساکا چسب برق ساگا | چسب برق ساکا


چسب اپوکسی

چسب اپوکسی نیز یکی از اقسام چسب چوب می‌باشد که از تلفیق هاردنرها و رزین تهیه می‌گردد. دو متریال مایعی که زمانی با یکدیگر ترکیب می‌شوند؛ یک واکنش شیمیایی اتفاق می‌افتد و موجب می‌شود که ترکیب حاصل سفت شود. این مدل چسب مقاومت و استحکام بالایی دارد و به طور معمول در فعالیت‌های ساختمانی به کار گرفته می‌شود.

لازم به ذکر است که آن را چسب قایق نیز می‌نامند. چسب اپوکسی در برابر مواد شیمیایی همچون اسیدها و روغن‌ها مقاومت بالایی دارد. مزیت به کارگیری چسب اپوکسی، ویژگی ضدآب آن بوده و علاوه بر این قادر است به طور کامل شکاف موجود در اتصالات ناقص را پر نماید که در ارتباط با سایر چسب‌ها این مورد صدق نمی‌کند.

اپوکسی مدل بهبود یافته رزین می‌باشد. در واقع رزین اپوکسی یک چسب اپوکسی به صورت مایع است. کلیه اپوکسی‌ها دارای دو قسمت هستند: عامل پخت و رزین. هنگامی که رزین و عامل پخت با یکدیگر واکنش می‌دهند، پروسه سخت شدن روی می‌دهد.

قدرت چسبندگی بسیار بالای چسب اپوکسی سبب شده تا در صنایع کشتی سازی، هواپیما سازی، پل سازی و قطعات درون خودرو در کارخانه‌ها مربوطه مورد استفاده قرار بگیرد. یکی از رایج‌ترین نمونه‌ها که در اغلب منازل نیز در دسترس است، چسب‌های دو قلو هستند.

نتیجه گیری

انواع چسب صنعتی به صورت روزمره در منازل، ادارات، صنایع چوب و کاغذ، و… استفاده می شود. این چسب به دلیل کاربردهای زیادی که دارد و کیفیت بالایی که داراست طرفداران زیادی پیدا کرده است. به طور کلی چسب در فرآیند تولید صنعتی عنصر بسیار حائز اهمیتی می باشد.

از جمله چسب‌های حرارتی می توان به چسب کرپ، چسب کاشی خمیری، چسب کاشی پودری و چسب همه کاره شفاف اشاره کرد که هر یک کارایی مخصوص به خود را دارند.

در صورت تمایل به کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید با کارشناسان ما در الکتروچسب تماس حاصل فرمایید همچنین می‌توانید نظرات و تجربیات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

بروزرسانی 30.06.00

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *