چسب پلاستیک یکی از مهم ترین ابزارهایی است که باید در هر خانه ای وجود داشته باشد.چسب پلاستیک یکی از مهم ترین ابزارهایی است که باید در هر خانه ای وجود داشته باشد. قطعاً برای شما پیش آمده که در منزل یا محل کار، با ابزار پلاستیکی، اسباب بازی ها و یا هر شی دیگری از جنس پلاستیک، سر و کار داشته باشید؛ همین موضوع سبب می گردد که معمولاً برای تعمیر شکستگی وسایل پلاستیکی به دنبال چاره بگردیم؛ اولین گزینه که به ذهنمان خطور می کند استفاده از چسب پلاستیک مناسب می باشد. چسب پلاستیک انواع متفاوتی دارد که شما باید بسته به نوع پلاستیکی که میخواهید بچسبانید، یکی از آنها را انتخاب کنید.
اولین موردی که باید در انتخاب چسب پلاستیک دقت کنید، این است که هر چسبی مربوط به سطح خاصی می باشد که این اطلاعات بر روی قوطی چسب مندرج شده است، یکی دیگر از المان های مهم انتخاب چسب رنگ آن میباشد. چسب پلاستیک ممکن است بعد از خشک شدن بی رنگ یا سفید یا حتی سیاه بشود، لذا باید رنگ چسب را نزدیک به رنگ پروژه یا قطعه پلاستیکی که باید تعمیر گردد، انتخاب کنیم. مدت زمانی که چسب ها خشک می شوند هم متفاوت هستند بنابراین باید در نظر بگیرید، مدت زمان خشک شدن چسب و زمانی که برای تعمیر قطعه مورد نظر در دسترس شماست، با هم همخوانی دارند یا خیر؟! بعضی از چسب ها حتی تا ۲۴ ساعت زمان برای خشک شدن لازم دارند.
برای شما پیش آمده که در منزل یا محل کار، با ابزار پلاستیکی، اسباب بازی ها و یا هر شی دیگری از جنس پلاستیک، سر و کار داشته باشید؛ همین موضوع سبب می گردد که معمولاً برای تعمیر شکستگی وسایل پلاستیکی به دنبال چاره بگردیم؛ اولین گزینه که به ذهنمان خطور می کند استفاده از چسب پلاستیک مناسب می باشد. چسب پلاستیک انواع متفاوتی دارد که شما باید بسته به نوع پلاستیکی که میخواهید بچسبانید، یکی از آنها را انتخاب کنید.
مهم ترین کاربرد چسب پلاستیک
چسب پلاستیکی انواع مختلفی دارد و با داشتن ویژگیهای مختلف دارای کاربردهای متنوع زیر میباشد:
🧴 چسب سیمانی: چسب سیمانی یکی از مدلهای چسب پلاستیک است که برای چسباندن انواع لولههای PVC و ABS استفاده میشود.
🧴 چسب اپوکسی: اپوکسی از چسبهای پلاستیکی است و برای کارهای صنعتی استفاده میشود. اپوکسی در واقع چسب مخصوص پلاستیک به فلز است و از قدرت تحمل بالایی برخوردار میباشد. در برخی مواقع جایگزین مناسبی برای پرچ و جوشکاری محسوب میشود.
🧴 چسب چند منظوره: این چسب جزء دستههای پر کاربرد چسب پلاستیک است که برای چسباندن چوب، کاغذ و پارچه و سفال استفاده میشود.
🧴 چسب گوریلا: این چسب در دسته چسبهای لاستیکی قرار میگیرد و برای چسباندن انواع پلاستیک غیر روغنی به کار میرود.
با این فرمول طلایی به تنهایی چسب همه کاره بسازید! ساخت چسب همه کاره در خانه
بهترین روش استفاده از چسب پلاستیک
استفاده از چسب پلاستیک کار آسانی است، به شرط اینکه چند مورد را رعایت کنیم؛
☑️ قدم اول برای استفاده از چسب تمیز کردن سطوح از هرگونه آلودگی و چربی می باشد.میتوانید به وسیله صابون یا به وسیله الکل، سطح پلاستیک را کاملاً شستشو دهید و عاری از هرگونه چربی نمایید تا چسب با نهایت قدرت خود سطوح را به هم متصل کند.
☑️ قدم بعدی برای استفاده از این چسبها، استفاده از سنباده یا جسمی مثل سیم ظرفشویی و یا سوهان، برای خش انداختن روی سطوح پلاستیکی میباشد شما میتوانید با خطوطی که روی پلاستیکها ایجاد می کنید، زمینه را برای چسبیدن محکم تر آنها ایجاد کنید و از لغزش چسب بر روی سطوح کاملا صاف جلوگیری کنید.
☑️ ابزارهایی مانند خلال دندان، گوش پاک کن، انبر کوچک، موچین را در هنگام چسباندن به کار ببرید تا چسب در جای مطمئن و درست ریخته شود، همچنین با این وسایل میتوانید از آغشته شدن دستها به چسب که یک نوع ماده شیمیایی و مضر هستند جلوگیری کنید.
☑️ با استفاده از گیرهها، چسب یا لاستیک میتوانید دو قطعه پلاستیکی را در کنار هم نگه دارید تا چسب نهایت چسبندگی خودش را انجام دهد. از محکم بودن دو تکه پلاستیک در کنار هم، مطمئن شوید و تا زمانی که چسب خشک نشده گیرهها را باز نکنید.
☑️ برای به دست آوردن بهترین ظاهر بعد از چسباندن دو تکه پلاستیک، می توانید با استفاده از محصولاتی مانند الکل دناتوره و مینرال اسپریت، باقی مانده چسب را از سطح کار پاک کنیم. بهتر است قبل از خشک شدن کامل چسبها، اضافی آن ها را پاک کنیم تا ظاهر کار حرفه ای تر جلوه کند.
4 مدل اصلی چسب پلاستیک
به طور کلی چسب های مخصوص پلاستیک به چهار دسته تقسیم بندی می شوند که هر کدام کاربردهای مخصوص خود را دارا هستند. چسبهای سیانواکریلات یا چسب های قطره ای یا سوپر گلو: این نوع از چسبهای پلاستیک، برای چسباندن دو سطح به هم نیاز به رطوبت و قطرههای آب و سپس تبخیر آن دارند. سرعت خشک شدن آنها بسیار بالا است و قدرت خوبی برای چسباندن سطوح دارند؛ یکی از معایب آنها سفت و سخت شدن سطح پس از خشک شدن چسب می باشد که باید این مورد را در نظر بگیرید.
سوپر گلوها، معمولا قدرت چسباندن سطوح مختلف به یکدیگر را دارا هستند و گاهی هم تخصصی برای یک مورد خاص تهیه می شوند برای مثال چسبهای قطره ای مناسب برای سطوحی همچون کاشی، سطوح چوبی و کاغذی نخواهد بود.
☑️ سیانواکریلات چسب قطرهای
این چسب جزء دسته چسبهایی است که برای پیوند، باید تبخیر شود. به همین دلیل به عنوان چسب قطرهای مشهور است و برای اتصال نیاز به آب دارد. با توجه به اینکه روی هر سطحی میزان کمی از رطوبت وجود دارد، چسب قطرهای گزینه مناسبی برای چسبانیدن سطوح مختلف به یکدیگر است. در صورتی که از چسب پلاستیک روی رنگ اکریلیک استفاده کنید، باعث تغییر رنگ آن میشود.
☑️ چسب سیمانی
برای چسباندن سطوح لوله هایpvc، و ABS از این چسب استفاده می نمایند؛ چسبهای سیمانی به وسیلهی آزاد سازی سه حلال با (نام های بوتان، تولوئن، دی کلرومتان)، پلاستیک دو سطح مورد نظر را ذوب کرده و پس از طی مدت مورد نظر برای خشک شدن، پیوند محکمی بین دو سطح برقرار میگردد. این چسب فقط مخصوص چسباندن پلاستیک به پلاستیک است و برای سایر سطوح به کار برده نمیشود. این چسب با سه نوع غلظت یا ویسکوزیته متفاوت ساخته شده است که در نهایت زمان خشک شدن چسب با ویسکوزیتهی آن ارتباط مستقیم دارد هرچه غلظت بیشتر باشد، دیرتر خشک خواهد شد. برای استفاده از این چسب باید دقت کافی را داشته باشید زیرا نوعی حلال دارد که ممکن است به قطعات پلاستیکی آسیب جدی وارد کند باید کار چسباندن سطوح با ظرافت و دقت بسیار بالا صورت پذیرد.
بهترین چسب ها را از بهترین برندها بخرید! بهترین برندهای چسب برق ایرانی
☑️ چسب اپوکسی
این نوع چسبها از دو جزء ساخته شده اند شاید اسم رزین اپوکسی به گوش شما هم خورده باشد چسبهای دو جزئی که از مخلوط کردن نسبت مناسبی از رزین و هاردنر درست میشوند و بعد از مخلوط کردن بلافاصله باید از آن استفاده کنید چون با حرارت بالایی که این چسب تولید می گردد فرآیند خشک شدن چسب خیلی زود اتفاق میافتد. برای انواع سطوح قابل استفاده است و میتوان حتی برای لاستیکها و پرکردن فرورفتگیها نیز از آن استفاده کرد.
☑️ چسب چند منظوره
این چسب از جمله چسبهای پرکاربرد است و برای چسباندن دو ماده به کار میرود.
هنگام خرید انواع چسب پلاستیک به موارد زیر توجه نمایید:
☑ نوع مادهای که میخواهید بچسبانید.
☑ میزان زمان مورد نیاز برای خشک شدن
☑ جنس مواد تشکیل دهنده چسب
☑ میزان حجم و اندازه چسب
نحوه پاک کردن چسب پلاستیک از روی سطوح
پاک کردن چسب پلاستیک از روی سطوح بسیار ساده و آسان است. با توجه به نوع سطح روش پاک کردن آن متفاوت است. در صورتی که چسب پلاستیک روی دست قرار داشته باشد صرفا نیاز است آن را با آب گرم خیس کنید و به خوبی ماساژ داده تا به راحتی پاک شود. اگر روی سایر سطوح قرار داشته باشد، میتوانید از استون برای پاک کردن آن استفاده کنید.
نتیجه گیری
چسب پلاستیک از مواد شیمیایی تشکیل شده است و به نوعی سمی محسوب میشود. چسب پلاستیک را باید متناسب با نوع پلاستیکی که میخواهید استفاده کنید انتخاب کنید به این معنا که چسبی را که برای چسباندن پلاستیک به پلاستیک استفاده میکنید نمیتوانید برای چسباندن پلاستیک به فلز یا چوب استفاده کنید. به همین دلیل افرادی که با پلاستیک سر و کار دارند باید مجموعه کاملی از انواع چسب پلاستیکی را در دسترس داشته باشند.
در صورت تمایل به کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما در الکتروچسب تماس بگیرید همچنین میتوانید تجربات و نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.
بروزرسانی 13.10.00